Μαρία Ορφανού

Ψυχολόγος 

Ορφέως 71

Παλαιό Φάληρο

Αθήνα

 


 

ΜΑΡΙΑ ΟΡΦΑΝΟΥ - ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ B.Sc., M.A.


 

 

Σπουδές και εμπειρία    


 

    

        Η ψυχολόγος Μαρία Ορφανού αρχικά σπούδασε ψυχολογία για 3 έτη στο αγγλόφωνο κολέγιο Mediterranean College. Κατά την διάρκεια των σπουδών της, έκανε για ένα χρόνο πρακτική εργασία στο νηπιαγωγείο "Σιδερής" και στην ιδιωτική νευροψυχιατρική κλινική "Γαλήνιον Μέλαθρον". 

    Με το τέλος του τρίτου έτους πήγε στην Μεγάλη Βρετανία όπου σπούδασε άλλα 3 έτη ψυχολογία στο University of Teesside και απέκτησε Bachelor of Science.

    Παρέμεινε στην Μεγάλη Βρετανία οπου και έκανε το μεταπτυχιακό της. Το αντικείμενο ήταν οι Ψυχαναλυτικές Σπουδές. Εκεί, για 1 χρόνο, έκανε επίσης ψυχαναλυτική παρατήρηση ενός παιδιού στο χώρο του νηπιαγωγείου "King Ford's Nursery School".   

    Γυρίζοντας στην Ελλάδα δούλεψε ως Καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Foundation Course "South Britain College". Συγχρόνως δούλευε εθελοντικά για 1.5 χρόνο ως ψυχολόγος στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής.

    Συνέχισε με την συνοδεία και ψυχολογική στήριξη ατόμων που έπασχαν από ψυχιατρικές διαταραχές. Αυτό διήρκησε 5 χρόνια.

    Όσον αφορά τις σπουδές της σχετικά με την ψυχανάλυση, εκπαιδεύτηκε για 5 χρόνια ακόμα (και 4 έτη εποπτείας) πάνω στην Ομαδική Ανάλυση και την Αναλυτική Οικογενειακή Θεραπεία στην Ελληνική Εταιρία Αναλυτικής Ομαδικής και Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας. 

    Το 2006 άνοιξε το γραφείο της το οποίο διατηρεί ως τώρα. Ένα χρόνο αργότερα, το 2007, ξεκίνησε να δουλεύει ως Ψυχολόγος και στην Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων "Χατζημανώλειον" οπου εξακολουθεί να εργάζεται μέχρι σήμερα.   

   Ως προσωπική θεραπεία (κάτι που συνιστάται σε θεραπευτές και είναι απαραίτητο για όσους από αυτούς εκπαιδεύονται με βάση την ψυχαναλυτική θεωρία) έχει δοκιμάσει την συμβουλευτική και την ατομική θεραπεία γνωσιακής-συστημικής προσέγγισης για 6 μήνες, την ατομική ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία για άλλους 6 μήνες και έχει κάνει 5ετή προσωπική ανάλυση σε ομαδικό πλαίσιο.

    Έχει συμμετάσχει σε ψυχοεκπαιδευτικές ομάδες γονέων και έχει συντονίσει θεραπευτική ομάδα νοσηλευτικού προσωπικού βραχείας διάρκειας. Τέλος, είναι κάτοχος άδειας άσκησης του επαγγέλματος Ψυχολόγου.

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει:

Συχνές ερωτήσεις

Υπηρεσίες

Άρθρα

Επικοινωνία

Αρχική σελίδα